Intrede Sinterklaas

Intrede Sinterklaas

Elk jaar komt de Sint met zijn stoomboot vanuit Spanje naar België en Nederland.  In vele gemeente en steden kan je dit meemaken en is dit echt een leuk feest voor de kinderen.  

In beide landen is er echter steeds 1 intocht die live wordt uitgezonden op tv.  In Nederland is dit zelfs al sinds 1952 de gewoonte en is de intocht elk jaar in een andere gemeente. In Vlaanderen kennen we die landelijke intocht pas vanaf 2003 en is deze tot hier toe voornamelijk in Antwerpen gebeurt.  

Indien je zin hebt om zo een intocht een keertje live mee te maken vind je op deze pagina  de details van de Nederlandse en Belgische intocht.  Is de landelijke intocht te ver op een verkeerd moment dan is er vast en zeker wel een intocht of sinterklaas activiteit in jouw buurt.  Raadpleeg daarvoor de site van je gemeente.

België

De Sint kwam op 17 november 2018 aan in Antwerpen.  Omdat het stadhuis volop wordt verbouwt zag de agenda van de aankomst er dit jaar iets anders uit.  Omstreeks 13u45 meerde de boot aan bij het Verbindingsdok-Westkaai op het Eilandje. Vervolgens ging hij samen met de Pieten via de Napoleonkaai, de Nassaubrug en de Oostendekaai naar het MAS op de Hanzestedeplaats. Aan het MAS sprak hij rond 14.45 uur de aanwezige kinderen en hun ouders toe.  Vanaf 13u00 kon je aan het MAS terecht voor randanimatie zoals Biba&Loeba en De KetnetBand.

Ketnet zond vanaf 13u30 de aankomst uit. Deze kan je op de ketnet site herbekijken.  

Meer informatie en extras: www.ketnet.be

Nederland

Op 17 november 2018 kwam de Sint in Zaanstad aan.  Hij kwam toe met zijn boot in het historische dorp Zaandijk. Daarna begaf de Sint zich te paard naar de Zaanse Schans.

NPO 3 zond de aankomst uit vanaf 12u.  Deze uitzending kan je herbekijken op www.npo.nl  waar je ook nog extras en uitzendingen van andere jaren kan bekijken.

 

 

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2019 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.