Pretparken

Pretparken

De kerstvakantie lijkt misschien niet de meest logische moment om naar een pretpark te gaan.  Het is vaak koud en niet altijd even goed weer maar toch loont het de moeite om toch een pretpark te bezoeken.  De parken die open zijn zorgen er voor dat je het warm krijgt door de leuke sfeer die er hangt.  Laten we dus snel even kijken welke parken er open zijn en wat je er kan beleven.

In België

Plopsaland De Panne
Elk weekend in november en december en van 22 december t.e.m. 6 januari 2019.

Op 10, 11, 17, 18, 24 en 25 november en 1 en 2 december komt Sinterklaas op bezoek in Plopsaland.

Vanaf 1 december baadt Plopsaland in kerstsfeer met duizenden lichtjes en vele dennenbomen en is er extra animatie. Zo is er o.a. een lichtfestival en is er een schaatspiste.

Op 22, 23, 26,27 29 en 30 december kan je met een speciaal combiticket ook naar de Samson & Gert Kerstshow.

Geniet van een spetterend vuurwerk op 26, 27, 28, 29 en 30 december.

Meer info: www.plopsalanddepanne.be

Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Hasselt is in november en december elke maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag open en alle dagen van 21 december t.e.m. 6 januari.  Op 2 en 9 december is het park uitverkocht.

Op 24 en 25 november en 1 en 2 december zijn er de Sint Weekends.

Tussen 22 december en 6 januari 2019 kan je in Plopsa Indoor Hasselt terecht voor het evenement Kerst met Klus.

Op 5 en 6 januari kan je met een speciaal combiticket naar de Samson & Gert Kersthow gaan kijken.

Meer info: www.plopsaindoorhasselt.be

Boudewijn Seapark
Tijdens de winter kan je in het Boudewijn Seapark terecht om te schaatsen, een dolfijnshow te bekijken en Bobo's Indoor te bezoeken.  Dit kan elke woensdag, vrijdag (enkel ijspiste), zaterdag en zondag en alle dagen tussen 26 december en 6 januari 2019.  Tijdens die periode is er een Nocturne AquaShow. Op 25 december en 1 januari is het park gesloten en op 24 en 31 december is enkel de ijspiste open.

Meer info: www.boudewijnseapark.be

In Nederland

Efteling
Van 12 november 2018 t.e.m. 31 januari 2019 trekt de Efteling zijn betoverend winterkleedje aan en wordt het Winter Efteling. Naast de gewone attracties is er ook een schaatspiste, een sneeuwglijbaan en een langlaufpiste.  Als het donker is kan je genieten van winterse illusies maar ook overdag is er leuke animatie. 

Meer info: www.efteling.com

Toverland
In Toverland kan je elke dag terecht maar van 22 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019 zijn er de Magische Winterweken.  Tijdens deze weken  kan je genieten van fonkelende lichtjes en winterlandschap en extra animatie.  Tijdens die dagen is bovendien ook de wereld Ithaka open.  Al de andere dagen in december en januari is dit enkel Land Van Toos en Wunderwald

Op 24 en 25 november en op 1 en 2 december is er het Sinterklaasfestijn. 

Meer info: www.toverland.nl

Plopsa Indoor Coevorden
Bij Plopsa Indoor Coevorden kan je alle dagen terecht behalve op maandag.  Op maandag 24 en 31 december is het park ook open.

Op 24 en 25 november is er een Sint Weekend

Tussen 22 december 2018 en 6 januari 2019 kan je samen met Maya kerst vieren in Plopsa Indoor Coevorden tijdens het evenement Kerst met Maya.

Meer info: www.plopsaindoorcoevorden.nl

Slagharen
In Slagharen kan je elk weekend van november en december en alle dagen tussen 22 december 2018 en 6 januari 2019 terecht voor pretpark plezier.  Beleef schaatsplezier op de ijsbaan en ga kijken naar de spectaculaire lichtjesparade en slotshow Miracle of Lights.  Ga je voor 17 december dan is bovendien in je pretpark ook de toegang tot Aqua Mexicana inbegrepen.

Op 1 en 2 december is er ook het Slagharen Sinterklaasfeest.

Meer info: www.slagharen.com

In Duitsland

Europa-Park
Duitsland is het land bij uitstek om Kerstmarkten te bezoeken maar dat zijn niet de enige plekken waar je de kerstsfeer veelvuldig kan opsnuiven.  Ook Europa-Park is zo een plaats en daar kan je terecht  tussen 24 november 2018 en 6 januari 2019 en op 12 en 13 januari.  Enkel op 24 en 25 december is het park gesloten.  Buiten een prachtige aankleding is er ook nog een ijspiste, middeleeuwse kerstmarkt en diverse wintershows. 

Meer info: www.europapark.de

Phantasialand
Ook Phantasialand baadt van 23 november 2018 t.e.m 20 januari 2019 in een zeer mooie en gezellige kerstsfeer.  Ook hier is er een prachtig mooie winteraankleding.  Veder is er een ijspiste, zijn er speciale wintershows en als afsluiter een vuurwerkshow.  Op 24 december, 1, 7, 8, 14 en 15 januari is het park gesloten.

Meer info: www.phantasialand.de

In Frankrijk

Disneyland Parijs
Voor een magische kerstsfeer in Frankrijk kan je van 10 november 2018 t.e.m. 6 januari 2019 terecht in Disneyland Parijs .  Het park is ondergedompeld in een fijne kerstsfeer net zoals de parade en de slotshow.  Ook in de Walt Disney Studios hangt er een kerstsfeertje met o.a. de avondshow Goofy’s Incredible Christmas.

Meer info: www.disneylandparis.com

Futuroscope
Wil je een iets andere kerst dan kan je terecht in Futuroscope.  Dit park staat bol van de technologische hoogstandjes en shows.  Je kan er in november en december elk weekend terecht en alle dagen tussen 22 december 2018 en 6 januari 2019.

Meer info: www.futuroscope.com

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2019 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.