Music For Life

Music For Life

Ook dit jaar organiseert Studio Brussel weer De Warmste Week (Music For Life) van 18 tot en met 24 december.  Ook dit jaar kan je weer geld inzamelen voor een zelf gekozen goede doel.

De eerste 6 edities stond er een glazen huis en was er een vast thema: Landmijnen in 2006, de Waterproblematiek in 2007, Moeders op de vlucht voor oorlog en geweld in 2008, Malaria in 2009, Weeskinderen van Aids-ouders in 2010 en Diarree in 2011.  Tijdens de editie van 2012 was er geen glazenhuis en ook geen geldinzameling meer.  Studio Brussel wilde het taboe rond Dementie doorbreken.

Maar vanaf 2013 was geldinzameling terug aan de orde. Gedurende een periode konden goede doelen worden geregistreerd.  De Koning Boudewijn Stichting controleerde de doelen en zo werd er bij de eerste editie een lijst van meer dan 700 goede doelen behouden. Vanaf begin december tot en met de warmst week zelf konden er dan acties georganiseerd worden voor een van de goede doelen om zo geld in te zamelen.

Dit jaar kan je kiezen uit meer dan 1200 goede doelen om tussen 10 september en 24 december een actie voor op te zetten en er zo geld voor in te zamelen.  Niet echt super veel tijd voor een actie maar wel sportief dan is de Warmathon zeker en vast voor jou.  Ook klassen kunnen geld inzamelen voor de warmste week door mee te doen aan de Ketnet-koekenbak tussen 7 en 24 december.  Of vraag tussen 18 en 24 december een plaat aan en wie weet wordt ze wel gespeeld tijdens de radio marathon uitzending. 

Net zoals vorig jaar kan je tijdens De Warmste Week terecht in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke om de presentatoren in een leuke en gezellige sfeer aan te moedigen.  Ze zullen daar immers gedurende een hele week een radiomarathon houden.

Meer informatie vind je op de website van De Warmste Week 

Andere zenders

Wist je dat Studio Brussel het voorbeeld volgde van de Nederlandse radiozender 3FM.  Deze organiseren al sinds 2004 Serious Request en in 2006 startte Studio Brussel naar analogie met hen de actie Music For Life.

Ook radiozenders in andere landen sprongen mee op de kar Dit jaar zijn er zo acties in Zweden, Zwitersland, Portugal en Letland.  Maar ook in Wallonië is er de actie Viva For Life van de zender Viva Cité.  Vroeger waren er ook edities in o.a. Zuid-Korea en Kenia.

Kerstsite.be is de opvolger van pinklichtjes.milieusite.be. Wij brengen je een heel jaar lang in kerstsfeer met verhalen, gedichtjes en diverse tips en tricks die je kan toepassen in heel je huis, van in de keuken tot in de tuin en je woonkamer.

Verloren Maandag
In een groot stuk van de provincie Antwerpen eten ze worstenbrooden of...
Driekoningen
Waar komen toch die speciale gebruiken vandaan op 6 januari voor Driek...
© 2019 - Kerstsite.be - Alle rechten voorbehouden.